Als een moeder van een tweeling koop ik altijd alles al dubbel. Dubbele truien, dubbele broeken, dubbele sport- en zwemkleding, dubbele knuffels, enzovoorts. Het mag natuurlijk niet gebeuren dat de één meer heeft dan de andere en mijn dochters vinden het bovendien hartstikke leuk om in dezelfde kleding en dezelfde spullen te hebben. Dat zal misschien veranderen naarmate ze ouder worden, maar voor nu is dat voor mij als moeder nog erg makkelijk! Niet alleen in kleding en knuffels moet alles dubbel, maar ook het huishouden moet erop ingericht worden. Dit betekent niet alleen dat in de slaapkamer twee bedden, twee kasten e.d. moeten staan, maar dat ook in de badkamer nagedacht moet worden hierover. Mijn man en ik hebben dan ook besloten een dubbele wastafel te installeren. Nu kunnen ze óók tegelijkertijd tanden poetsen.

Voordelen dubbele wastafel

Dat een dubbele wastafel handig is wanneer je kinderen hebt is duidelijk: het huis wordt drukker en daarmee ook de badkamer. Het is dan wel zo handig om niet te hoeven dringen bij de wastafel, zoals ik vroeger zelf moest met mijn eigen zusje. Maar een dubbele wastafel komt ook tot zijn recht wanneer je samenwoont met je vriend of vriendin. Je kent het wel: allebei vroeg op, allebei net iets te lang blijven liggen en allebei ‘even snel’ klaarmaken. Dit resulteert al gauw in duwen voor de wastafel en spiegel.  Bespaar jezelf en jouw vriend of vriendin de spanning en irritaties en schaf een dubbele wastafel aan. Scheelt ook weer in de baardharen die alleen aan zijn kant van de wastafel zitten ;-).

Installeren dubbele wastafel

Een dubbele wastafel kun je niet zomaar plaatsen. Zoals je waarschijnlijk ook al wel verwacht, neemt de dubbele wastafel extra ruimte in. Het hoeft geen belachelijk grote wastafel te worden, maar de afmetingen zijn nou eenmaal wel groter dan de enkele wastafel. Één van de grotere voordelen van de dubbele wastafel vind ik dat er ook meer kastruimte onder is. Zo kan iedereen een eigen plankje krijgen en scheelt het in die zin ook weer ruimte: nu kan die extra kast die in de badkamer stond om alle handdoeken in te bewaren weg. Deze kunnen namelijk in de grotere wastafel-kast.

Geen ruimte?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je net niet genoeg ruimte heb voor die dubbele wastafel, maar dat je wel tegen de irritaties aanloopt waar ik het hiervoor over had. Dan heb ik maar een paar tips voor je: of één van de twee moet er eerder uit óf zorg voor een spiegel op een handige plek, waar de vrouw eventueel haar make-up kan doen zonder de man die zich aan het scheren is in de weg te staan.