De afgelopen weken ben ik bezig geweest met het verbouwen van onze woning. Mijn vrouw en ik hebben een jaar geleden een mooi appartement gekocht en daar moest nog het een en ander aan worden gedaan. Zo werd beslist dat wij eerst de noodzakelijke dingen aan zouden pakken waaronder de badkamer en de keuken. Uiteindelijk bleek dat er nog geld over was voor een extra klus en dus ging ook de vloer eruit. Wij hebben gekozen voor een van de mooie nieuwe pvc vloeren. Graag zou ik daar hier wat over vertellen, want het voegt echt iets toe aan je woning! Zo kun je het hele uiterlijk van je kamer veranderen door alleen al de vloer aan te pakken, een echte aanrader!

De keuze aan pvc vloeren is gigantisch

Zo kwam het dus dat ik samen met mijn vrouw aan de zoektocht van een nieuwe vloer begon. Van tevoren lijkt het onmogelijk om tot één van de pvc vloeren te komen maar gaandeweg krijg je een steeds beter beeld van wat je leuk vindt. Zo bestaan er modellen die je kunt klikken, lijmen of gewoon in elkaar kunt schuiven. Ook zijn er vloeren met verschillende soorten bovenlagen waardoor de ene vloer bijvoorbeeld glimt, terwijl de andere vloer juist een matte uitstraling heeft. Daarnaast zijn er pvc vloeren te vinden in werkelijk elke kleur die jij je kunt voorstellen. Soms is het mogelijk een deel van een vloer mee te krijgen. Dan kun je thuis bekijken hoe het licht valt op de pvc vloer en daarbij zie je gelijk of de kleur mooi staat bij je meubels.

Het leggen van de vloer

Ik kwam erachter dat het ook mogelijk is om een vloer te kopen en die vervolgens te laten leggen. Dan komen er dus gewoon twee mannen van de winkel binnen een dag de vloer leggen. Echter vond ik het een mooie uitdaging om de vloer zelf te leggen en daarbij scheelde het ook nog in de prijs. Zo gezegd zo gedaan. De dagen erna ben ik dus samen met mijn vrouw bezig geweest de oude vloer eruit te halen en de nieuwe ondervloer te leggen. Daarna begon het echte werk maar ook dit verliep heel soepel. Doordat de pvc vloeren ook wel bestaan uit kliklaminaat is het gemakkelijk de verschillende delen aan elkaar vast te leggen. Binnen een mum van tijd was de kamer klaar en konden wij eindelijk genieten van ons appartement! Vandaag de dag is de vloer nog steeds naar wens en ik kijk dan ook terug op een succesvolle verbouwing.