Je ontkomt er niet aan. Ouder worden. Iedereen heeft er last van. Ook jij! Je vraagt je vast af of er een middel tegen wallen is, een middel die ervoor zorgt dat je huid er weer stralend uit ziet en roos of droge hoofdhuid tegengaat. En die zijn er. In deze blog lees je meer over de reddende hulpmiddelen tegen het ouder worden. Je kan het proces helaas niet stoppen, maar wel vertragen.

Wallen of donkere kringen?

Een vermoeide blik krijg je al vrij snel, vooral als je ouder wordt. Tussen wallen en donkere kringen zit een groot verschil, maar beiden worden zichtbaarder naarmate je ouder wordt. Textuur en kleur van de huid veranderen met de tijd en het gezicht weerkaatst het licht op latere leeftijd minder goed, waardoor de wallen en kringen zichtbaarder worden.

Wallen zien eruit als een soort vochtkussentjes, terwijl donkere kringen meer lijken op ‘halve maantjes’ onder je ogen. Hier heb je ook nog een verschil in, je kan namelijk ook blauwe of paarse kringen krijgen. Dit heeft te maken met etnische en erfelijke factoren.

Een middel tegen roos

Wanneer je last hebt van een rode, jeukende hoofdhuid of dat er zelfs witte kleine vlokken in je haar zit, dan heb je waarschijnlijk last van roos. Roos creëert weliswaar geen serieuze gezondheidsrisico’s, maar het kan wel erg vervelend zijn en er onhygiënisch uitzien. Het beste middel tegen roos is pure arganolie. De Marokkaanse olie is namelijk rijk aan krachtige stoffen die kunnen bijdragen aan het herstel van jouw hoofdhuid en haar. Verwar roos niet met een droge hoofdhuid. Regelmatig worden deze twee met elkaar verward. Het verschil zit hem is namelijk in de schilfers. Bij roos zijn de schilfers vettig, witgeel van kleur en redelijk groot. Wanneer je een droge hoofdhuid hebt, zijn de schilfers kleiner, wit van kleur en juist droog.

Wat helpt tegen roos? Je kan natuurlijk letten op je voeding. Zo schijnen antioxidanten in voeding erg belangrijk te zijn. Daarnaast kun je letten op je hygiëne. Als je je haar niet goed verzorgd, is de kans op een schimmel groter. Tot slot zijn er talloze middelen om roos uit je haar te krijgen. Er zijn veel shampoos die ervoor gemaakt zijn.

Een stralende huid

Een glanzende huid krijg je niet zomaar. Je moet er natuurlijk wel wat voor doen. Groene thee is een uitstekende keuze. Het bevat veel antioxidanten en die beschermen je huid tegen UV schade en zijn daarmee een belangrijk middel om huidveroudering te voorkomen.