Nubikk is een bekende naam onder het sneakerpubliek, voor het publiek dat iets verder durft te kijken dan de gemiddelde wereldbekende sportschoen. Wat is er nou leuk aan in dezelfde schoenen lopen als iedereen, als je voor dezelfde prijs een luxueuzer design kunt dragen, met meer oog voor jou als persoon? Nubikk is een schoenenmerk dat in 2012 is opgericht door twee designers, die een luxe uitstraling wilden combineren met het comfort van een sportschoen. Ze ontwerpen sneakers die elegant genoeg zijn om te dragen naar kantoor of meetings, waar je bij de gemiddelde sportschoen daar niet mee weg komt.

Hoe doen de nubikk ontwerpers dat?

De twee Nederlandse designers die in 2012 Nubikk hebben opgericht, deden dit met zo’n oog voor detailwerk, dat Nubikk al snel werd geëxporteerd naar het buitenland. Wat ze heel goed doen, is dat ze de trends volgen met hun eigen kleine twist eraan. Nu Yeezy’s en clean cut witte Nikes enorm populair zijn, heeft Nubikk hun eigen hagelwitte sneaker met verhoogde plateauzool, en een minimaal kleurdetail op de hiel. Wat zo leuk is, is dat je op het eerste gezicht de kleine details niet ziet, zoals de matchende gouden embleempjes bij de gouden letters op de zijkant. Het geeft de schoen naast iets mysterieus, ook een luxe uitstraling.
Het merk valt op door de brede band op de voet van de schoen, de verhoogde plateauzool en de sophistication die de schoen uitstraalt. Ook hechten ze waarde aan een hoge kwaliteit van de stof. “Nubikk shoes are designed to be enjoyed and to live in”, is de slogan op hun website, en daar leven ze bij. Deze schoenen zijn naast prachtig om naar te kijken ook designed om in te leven, werken, rennen en dansen.

Geen sneakerhead maar een boots baby?

Geen zorgen, Nubikk heeft ook iets voor jou. De stevige boots zie je overal in Nederland al, maar nu hebben ze een leuke verandering aangebracht in de klassieke bikerboots; gekke printes!
Heb je ooit veterboots met tijgerprint gezien? Of mat zwart, of juist hoogglans latex? Zelfs camouflage print boots hebben ze in de collectie staan! Voor de dames zijn er bikerboots met gespen of veters, met een hogere of lage hak. Voor de heren zijn ook boots beschikbaar, namelijk halfhoge suede laarzen met een lichte hak. Deze hak wordt gemaakt van rubber of kurk, voor ultieme flexibiliteit. Onze favoriet is de Logan Desert groene boot, die de combinatie van groen suède perfect combineert met een kurken zool. Door het suède zijn de schoenen heerlijk zacht, en door de veters gemakkelijk aan te trekken. Luxe met comfort dus!
Wil jij ook een paar Nubikk sneakers of boots? Kijk nu online voor de nieuwste collectie.